StartOm framtidsarenanTeknik för att sändaArrangeraAnmälningsformulärKalendariumKontakt & Press

Kalendarium

Inom kort uppdateras kalendariet med innehåll och programpunkter för 17-18 februari. Under tiden kan du se sändningarna från juni 2020 här:
Dag 1, 16 juni
Dag 2, 17 juni

Klicka på respektive rubrik för att läsa hela texten. Där finns också en kontaktperson för respektive arrangemang. Vill du vara delaktig i Framtidsarenan eller undrar du något om innehållet? Maila info@framtidsarenan.se.

Program för den 17 Februari kommer inom kort.
Program för den 18 Februari kommer inom kort.
08:45

Nu öppnar vi Framtidsarenan

Anordnas av framtidsarenan
Länk till sändningen

Välkommen till Framtidsarenan! Programförklaring
Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige
Jenny Åström, vd Hill+Knowlton Strategies
Adam Lundberg, co-founder Rodolfo Agency

KONTAKT: info@framtidsarenan.se

09:00

Vad säger väljaropinionen och svenskarna om livet under Corona-pandemin?

Corona-pandemin har våren 2020 kastat om samhällsdebatten och ruskat om i det politiska landskapet med rekordsnabba förändringar i väljaropinionen. Samtidigt har svenskarna upplevt omvälvande förändringar av både arbetsliv och vardag med större oro för både hälsa, livet här och nu och för framtiden än på länge. Hur påverkar det här politiken, samhällsdiskussionen och oss alla när hösten kommer? KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

SIFO redovisar de stora förändringar i väljaropinionen våren burit med sig och vad de säger om det politiskt möjliga. Novus tar vid för att beskriva hur deras mätningar visat att svenskarnas syn på Covid-19 förändrats och hur det påverkar deras dagliga liv under pandemin.

Vi avslutar med kommentarer från Socialdemokraternas och Moderaternas kommunikationschefer.

Medverkande:
Toivo Sjörén, opinionschef Kantar Sifo
Torbjörn Sjöström, vd Novus
Helena Salomonson, kommunikationschef Socialdemokraterna
Martin Borgs, kommunikationschef Moderaterna

Finland och Sverige i coronakrisen. Vad hände med det internationella samarbetet?
Anordnas av Hanaholmen
Diskussionen tar avstamp i hanteringen av coronapandemin, som starkt präglats av nationella lösningar trots en global kris, som berör alla länder. Inom Norden och EU har frånvaron av koordinering varit påfallande.
KONTAKT: tina.raiha@hanaholmen.fi

Hanaholmen inbjuder till en serie aktuella samtal som berör såväl coronakrisens hantering som strategier för att komma ut ur krisen och få samhällena igång på nytt i Sverige och Finland.

Redan nu står det klart att vi efter krisen på många områden kommer att se förändringar. Hur bestående de blir återstår att se. I det nya läget finns det ett ökat behov av dialog, erfarenhetsutbyte och analys. Carl Bildt och Alexander Stubb har gedigen erfarenhet av såväl svensk-finskt som internationellt samarbete och politiskt ledarskap. Diskussionen tar avstamp i hanteringen av coronapandemin, som starkt präglats av nationella lösningar trots en global kris, som berör alla länder. Inom Norden och EU har frånvaron av koordinering varit påfallande. Vad hände med samarbetet och får det bestående konsekvenser i relationen mellan Sverige och Finland?

(återsändning)

Länk till sändningen
10:00

Vad behöver småföretagare för att resa sig 2020?

Anordnas av Framtidsarenan
KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Corona-pandemin har slagit hårt mot hela samhället men drabbat små- och medelstora företag än hårdare. Hur ser bilden ut nu inför sommaren och vad kan företagen göra för att vända trenden? Och vad måste göras både från politiken och från hela samhället för att rädda fler av småföretagen och jobben?

Vi möter Visita, Västsvenska Handelskammaren och Nordea i ett samtal kring småföretagares villkor under våren 2020.

Medverkande:
Thomas Jakobsson, chefsekonom Visita
Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren
Annika Winsth, chefsekonom Nordea

Inför EU-toppmötet den 19 juni: Hur ska medlemsländerna gemensamt bidra till ekonomisk återhämtning?
Anordnas av EU-kommissionen i Sverige
KONTAKT: madeleine.jakobsson@ext.ec.europa.eu

Coronapandemin har orsakat den värsta ekonomiska krisen i Europa sedan 1930-talet. Hur har detta påverkat EU-ländernas ekonomier och offentliga finanser? Bland medlemsländerna finns olika syn på hur EU gemensamt ska bemöta denna ekonomiska kris. Hur kan EU-kommissionens förslag till återhämtningsplan bidra till att få Europa ekonomiskt på fötter? Vilka är förutsättningarna för att enas om en gemensam strategi?

Medverkande:
Karolina Ekholm, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet
Robert Bergqvist, chefsekonom, SEB
Per Eckefeldt, biträdande enhetschef på EU-kommissionen, DG ECFIN.
Moderator: Jens Matthiessen, ekonomisk rådgivare, EU-kommissionens representation i Sverige

(återsändning)

Länk till sändningen
När Sverige digitaliserades på sju dagar – nya utmaningar i en ny vardag
Våra sätt att arbeta håller på att förändras. Virtuella möten är viktigare än någonsin och många har kommit till insikt att arbetet faktiskt inte är beroende av en fysisk plats.

Kontakt: Andreas.Wingren@microsoft.com

Coronakrisen har skapat en ny norm, men också många frågor för svenska företag och ledare. Hur leder man en organisation där vi inte ses?​ Hur bibehåller vi företagskulturen och det sociala kittet?​ Hur får vi ut mest av ett digitalt arbetssätt och digitala möten?​ Och hur tar vi tillvara de nya möjligheter som uppstår?​

Mer information kommer!

Länk till sändningen
10:30

Hur ser framtiden ut för näringslivet post-Corona?

Sverige är som exportberoende land särskilt utsatt ifall effekterna på ekonomin blir stora om näringslivet påverkas under lång tid.
KONTAKT: info@framtidsarenan.se

Länk till sändningen

Vad är de viktigaste insatserna som har gjorts och som borde göras för att snabbt få hjulen att snurra igen?
Och hur har tiden varit för våra starka exportföretag, näringslivet i stor och de som verkar på den globala marknaden?

Medverkande:
Bettina Kashefi, Chefekonom Svenskt Näringsliv
Karin Svensson, Vice President Group Public Affairs AB Volvo
Sofia Krigsman, Public Affairs Director Essity

Vad hände med hivpreventionen?
Anordnas av RFSL
Jonas Jonsson, programansvarig hivprevention på RFSL, presenterar rapporten ”Halveringen av statsanslag 4:2 - en konsekvensanalys” som beskriver olika konsekvenser av den omläggning av statsanslagen för hivpreventionen som skedde år 2017.
KONTAKT: jonas.jonsson@rfsl.se

Jonas Jonsson, programansvarig hivprevention på RFSL, presenterar rapporten ”Halveringen av statsanslag 4:2 - en konsekvensanalys” som beskriver olika konsekvenser av den omläggning av statsanslagen för hivpreventionen som skedde år 2017. Presentationen fokuserar på konsekvenser för RFSL och dess avdelningar, samt vissa regioner ute i landet.

Länk till sändningen
När Sverige digitaliserades på sju dagar – nya utmaningar i en ny vardag
Anordnas av Microsoft
VÅRA SÄTT ATT ARBETA HÅLLER PÅ ATT FÖRÄNDRAS. VIRTUELLA MÖTEN ÄR VIKTIGARE ÄN NÅGONSIN OCH MÅNGA HAR KOMMIT TILL INSIKT ATT ARBETET FAKTISKT INTE ÄR BEROENDE AV EN FYSISK PLATS.
KONTAKT: ANDREAS.WINGREN@MICROSOFT.COM

Coronakrisen har skapat en ny norm, men också många frågor för svenska företag och ledare. Hur leder man en organisation där vi inte ses? Hur bibehåller vi företagskulturen och det sociala kittet? Hur får vi ut mest av ett digitalt arbetssätt och digitala möten? Och hur tar vi tillvara de nya möjligheter som uppstår?
Mer information kommer!

Länk till sändningen
Kärnkraftsopinionen - nya resultat från Analysgruppen
Anordnas av Analysgruppen (analys.se)
Analysgruppen presenterar de senaste resultaten i sin återkommande opinionsundersökning om kärnkraft.
KONTAKT: analysgruppen@energiforetagen.se

Kärnkraftens roll i kraftsystemet och ur klimatsynpunkt har debatterats livligt sedan valrörelsen 2018. Men ligger de politiska utspelen i linje med den svenska allmänhetens åsikter i frågan? Analysgruppen (analys.se) har följt kärnkraftsopinionen sedan 1997. I detta webbinarium presenteras och kommenteras de senaste resultaten från en opinionsundersökning genomförd av Novus. Webbinariet avslutas med frågestund.

Medverkande:
Mattias Lantz, forskare vid Uppsala universitet och ordförande för Analysgruppen.

Mötes-ID: 649 0221 0203

Länk till sändningen
137 dagar – coronavårdens medarbetare rapporterar
Anordnas av Vårdförbundet
En förändrad vardag - Vad har vi lärt oss om vad som måste fungera i vården och vardagen under en pandemi?
KONTAKT: emma.hed@vardforbundet.se

De 31 januari rapporterades det första bekräftade fallet av Covid-19 i Sverige. Idag, 137 dagar senare, ser vardagen helt annorlunda ut för många av oss – inte minst för stora delar av vårdens medarbetare. Vi kommer dessutom att behöva leva med viruset under lång tid framöver, hur länge vet ingen.
Vad har vi lärt oss så här långt om vad som måste fungera i vården och vardagen under en pandemi? Vilka akuta insatser och långsiktiga förstärkningar behövs för att ta oss igenom den här pandemin och stå bättre rustade inför nästa?

Länk till sändningen
11:00

Corona – ett hårt slag mot idrottsrörelsen

KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Den på idrottsvärlden påtvingade handbromsen under Corona-pandemin har påverkat olika grupper och idrotter efter krav på små grupper och social distansering. Elitidrotten har ofta lyfts fram men även barn som idrottar har påverkats. Nu lättar restriktionerna men det är inte samma sak som en återgång till det som var innan. För många klubbar och föreningar är den ekonomiska krisen ett faktum. Hur långt hjälper det statliga stödet hittills? Vad gör förenings-Sverige för att snabbt vända tillbaka och inte tappa i rekrytering av nästa generation? Vi diskuterar idrottsvärldens erfarenheter av våren 2020 och hur vägen framåt ser ut.

Medverkande:
Johan Storåkers, Ordförande Svenska Friidrottsförbundet
Anders Larsson, Ordförande Svenska Ishockeyförbundet
Petra Sörling, Ordförande Svenska Bordtennisförbundet

Hur påverkar vårens ökade näthandel framtidens konsumentbeteenden?
Våren 2020 har skakat om svensk detaljhandel i grunden och dessutom förändrat svenska konsumenters shoppingvanor.

Kontakt: Andreas.Wingren@microsoft.com

Många företag har mer eller mindre tvingats ta steget in i näthandeln och även om e-handeln ökar kan företagen inte kompensera för tappet i den fysiska butiken. Hur bidrar den ökande näthandeln till hur våra köpbeteenden ser ut på sikt? Hur lockar vi tillbaka konsumenterna till den fysiska butiken post-Corona?
Medverkande:
Jacob Lovén, medgrundare av Den Digitala Draken,
Jon Lööf, grundare av Jon Lööf Invest AB,
Jörgen Andersson, Industry Advisor.
Moderator: Linda Pimmeshofer, Affärsutvecklare Retail, Microsoft.

Länk till sändningen
Förändra familjepolitiken!
Anordnas av: RFSU, RFSL, Antidiskrimineringsbyrån Uppsala, Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Syd
Sveriges familjepolitiska lagstiftning är i stort behov av reformering. Alla barn måste ha rätt till sina föräldrar. Här ger vi exempel på praktiska problem som uppstår idag och pekar ut vägen framåt.
KONTAKT: ulrika.westerlund@rfsu.se

Sveriges familjepolitiska lagstiftning är i stort behov av reformering. Alla barn måste ha rätt till sina föräldrar, oavsett till exempel föräldrarnas kön eller sexuella läggning. Mycket arbete pågår också på området, med utredningar som redan lagt fram sina förslag, pågående utredningar, och utlovade utredningar. Dessutom finns ett flertal domar från bland annat Högsta domstolen på området. Här ger vi exempel på praktiska problem som uppstår idag och pekar ut vägen framåt. Avslutningsvis får vi kommentarer från riksdagsledamöter med ansvar på området.

Medverkande: Sara Swanson och Soledad Aznar, som berättar om sina erfarenheter av att flytta från Spanien till Sverige med ett barn - som då förlorade en av sina mammor rent juridiskt: Sara Bäckström, förbundsjurist RFSU; Emmi Kjälled, jurist Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Syd; Ein Lundgren, riksdagsledamot (S) och Martina Johansson, riksdagsledamot (C).

Länk till sändningen
11:30

Hur ser den moderna staden post-Corona ut?

Covid-19 påverkade och förändrade en hel värld på oöverskådligt många plan. En direkt konsekvens av att människor började arbeta hemifrån och valde att undvika torg och andra trånga ytor, är att vårt sätt att röra och förflytta oss i staden förändrades.
KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Hur behöver våra städer anpassas efter människan i det nya normala? Hur ska anpassningen ske, ur ett klimatperspektiv? Vad krävs av näringslivet och politiken? Hur kommer vi dit och vad är de största lärdomarna av pandemin?

Medverkande:
Hamid Zarghampour, chefsstrateg på Trafikverket
Erik Bergqvist, Vice President of Sales på Voi Technology
Helena Paulsson, Head of Urban Development på AFRY

12:00

Fireside Chat med Kulturminister Amanda Lind och författare Per Schlingmann

Hur ser kulturens framtid ut med ökad digitalisering under pandemin? KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Våren 2020 har kulturens förutsättningar diskuterats mer än vanligt i spåren av Corona-pandemin som har påverkat branschens förutsättningar kraftigt. Vi står inför stora utmaningar att återstarta och stärka kulturen samtidigt som omvärlden runt den förändras allt snabbare.

I ett öppet samtal diskuterar kulturminister Amanda Lind och författaren Per Schlingmann kulturens roll i samhällsförändringen. Vad är nästa starka kulturfenomen i en allt mer digitaliserad värld? Och hur stärker vi kulturen efter en kris som har drabbat sektorn hårt?

Medverkande:
Amanda Lind, Kulturminister
Per Schlingmann, författare

12:30
Kontorsyoga med Ottilia Bergström

Under Framtidsarenan bidrar Ottilia Bergström med 15-minuters yogasession om dagen med fokus på att mjuka upp axlar och nacke. Du kan utföra alla övningarna precis där du sitter och ingen tidigare yogaerfarenhet krävs. Övningarna görs för att ge dig energi och ett skarpare fokus. Sessionerna går även att se on-demand eller via Framtidsarenans program. Följ gärna Ottilia på Instagram @ottilia.bergstrom för mer information.

Länk till sändningen
13:00

Hur kommer 5G utveckla vårt samhälle?

Hur väl positionerat är Sverige jämfört med andra länder gällande utrullningen av 5G? Hur ser regeringen på att Sverige ligger efter?

Kontakt: Info@framtidsarenan.se

Länk till sändningen

Vikten av telekommunikation har visat sig större än någonsin under pandemin. Men i vilken grad kommer 5G göra det ännu bättre? Vilka samhällsbärande funktioner lär dra flest fördelar av ett 5G-nät?

Medverkande:
Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister
Haval van Drumpt, vd på Tre
Mats Roesgaard Sjödin, chefredaktör Telekomnyheterna

Kan EU gå stärkt ur coronakrisen?
Anordnas av Hanaholmen
EU-ministrarna Hans Dahlgren och Tytti Tuppurainen samtalar om EU:s roll i hanteringen av coronakrisen och återhämtningsstrategierna.
KONTAKT: tina.raiha@hanaholmen.fi

Medverkande: Finlands Europa- och ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainen och Sveriges EU-minister Hans Dahlgren.

Coronapandemin har påverkat alla länder i EU, men vissa har drabbats värre än andra. Trots vissa solidaritetsyttringar har krishanteringens akuta fas dominerats av nationella lösningar. Vilken roll får EU-samarbetet i återhämtningsstrategierna? Det har ofta sagts att EU utvecklas genom svåra kriser, och påståendet kan ibland låta slitet – men frågan är om det inte är precis det som håller på att hända just nu.

(återsändning)

Länk till sändningen
Chemsex
Anordnas av HIV- Sverige. Chemsex är en fråga som dyker upp allt mer. Hur vanligt förekommande är det? Vad är kopplingen gentemot hiv och sexköp? Finns det lagar som hindrar om drogerna blir ett problem och finns kompetensen hos vårdpersonalen?
KONTAKT: soren.juvas@hiv-sverige.se

Chemsex är en fråga som dyker upp allt mer. Hur vanligt förekommande är det? Vad är kopplingen gentemot hiv och sexköp? Finns det lagar som hindrar om drogerna blir ett problem och finns kompetensen hos vårdpersonalen? Debatten är aktuell med tanke på att tendensen att personer använder droger när de har sex. Likaså gör riksdagsbeslutet under våren 2020 om att se över narkotikalagstiftningen. Det finns en snarlik diskussion i Norge. Deltar gör Christina Franzen, ordförande Hiv- Sverige. Simon Blom, verksamhetsutvecklare PG Syd, Heming Welde Thorbjörnsen, Hiv- Norge Samtalsledare Sören Juvas, Ombudsman Hiv-Sverige

Länk till sändningen
13:30

Hur ser de digitala hoten ut mot Sverige och hur kan vi arbeta för att minska dem?

Pengar är idag digitala och de kriminella anpassar sig till en ny värld med sociala manipulationer, kryptobedrägerier och datastölder. Krigsföring blir allt oftare digital och Sveriges första cybersoldater rycker nu in.
Arrangör och KONTAKT:
info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Gränsen mellan sant och falskt blir allt suddigare. Hur ser egentligen den samlade digitala hotbilden ut för Sverige och hur kan vi skapa en tryggare digital värld?

Jan Olsson, kriminalkommissarie vid polisens Nationella IT-brottscentrum
Erik Windmar, cybersäkerhetskoordinator i Statsrådsberedningen
Sandra Barouta Elvin, National Security Officer, Microsoft
Moderator: Daniel Akenine, Nationell Teknikchef, Microsoft

14:00

Inga skolor var beredda – men några var förberedda

I mitten av mars ställde många skolor om till distansundervisning - och många andra förberedde sig på en eventuell stängning.
Kontakt: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Vad har varit enkelt och vad har varit svår? Vilka erfarenheter av vårens arbete tar vi med oss till i höst? Välkommen till ett samtal där vi får höra reflektioner om vårens arbete från elever, lärare och förvaltningspersonal.

Sofia Nybom, stabschef Barn- och utbildningsförvaltningen, Solna Stad
Martin Stenström, lärare i Karlstad
Alva Rosell, elev ekonomiprogrammet, Tingvallagymnasiet
Moderator: Joke Palmkvist, affärsområdeschef skola och högre utbildning

Jobba med kärnkraft för en fossilfri framtid
Anordnas av Vattenfall, BA Generation. Det finns spännande jobb för tekniska talanger inom svensk kärnkraft. Men vilka jobb är det? Var kan man göra skillnad? Och vad betyder kärnkraft och kärnkraftsforskning för en fossilfri framtid?
KONTAKT: carl.sommerholt@vattenfall.com

Svensk kärnkraft är viktig för stabil och fossilfri elförsörjning med mycket låga utsläpp. Produktionschef Torbjörn Wahlborg, Vattenfall, och professor Ane Håkansson, tillämpad kärnfysik vid Uppsala universitet, och Fanny Ladeborn, som varit nuclear trainee och nu jobbar med kärnkraft på Vattenfall, beskriver möjligheter och framtid med kärnkraft.

Länk till sändningen
Vårdberget - vem tar ansvar för behoven efter pandemin
Anordnas av FOKUS Patient, Combrigade/Citizens Affairs
KONTAKT: penilla@citizensaffairs.se

Panelsamtal med representanter från patientrörelsen och vården, om vård som skjutits upp på grund av Covid-19 och hur man ska kunna prioritera och komma ikapp behoven som uppstått?
Medverkande:
Ing-Marie Wieselgren, Nationell Psykiatrisamordnare SKR, Björn Holmström, Ledamot SPOR, Svenskt Perioperativt Register, Katarina Johansson, Grundare/fd ordf Nätverket mot Cancer, Penilla Gunther, Moderator FOKUS Patient och Petra Eurenius, Komm.ansv. FOKUS Patient

Länk till sändningen
14:30

Svensk sjukvård - Hur covid-19 påverkar regionernas arbete med Sveriges life science-strategi?

Sverige ska vara en ledande life science-nation och bäst i världen på att använda digitaliseringen och e-hälsans möjligheter. Vad har svensk sjukvård lärt sig under våren 2020 och vad behöver regionerna göra för att accelerera arbetet med Sveriges life science-strategi för att vi ska vara bättre förberedda inför nästa pandemi?

KONTAKT: Andreas.Wingren@microsoft.com
Länk till sändningen

Medverkande:
Jenni Nordborg, Nationell samordnare för life science, Regeringskansliet
Daniel Forslund, Biträdande Regionråd (L), Region Stockholm
Moderator: Mathias Ekman, affärsutvecklare hälso- och sjukvård på Microsoft

Hur profilerar jag mig för styrelseuppdrag?
Anordnas av Styrelseakademien Stockholm
För dig som söker dina första styrelseuppdrag eller redan har styrelseuppdrag är detta seminarium ett måste.
KONTAKT: anneli.ehrling@styrelseakademien.se

Du får goda råd och tips med hur du profilerar dig för att få uppdrag, och har även möjligheten att ställa frågor.
Lyssna till Karin Steen, ackrediterad lärare i Styrelseakademien, om hur du kan profilera dig för styrelseuppdrag och hur du stärker ditt styrelse-CV.

Länk till sändningen
15:00

Agenda 2030: Vad händer med klimatarbetet post Corona? Hur stor blir påverkan?


Corona-pandemin har tillfälligt sänkt vår klimatpåverkan från både resande och konsumtion. Samtidigt är inte sänkningen så stor som många sett framför sig. KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Planeringen för återstart av både produktion, resande och ekonomin i stort riskerar nu att stå i motsats till redan planerade klimatsatsningar och reformer från såväl företag, organisationer och länder. Eller är det snarare så att det finns större möjligheter än någonsin till eftertanke och nya beslut efter erfarenheterna från våren 2020?
Medverkande:
Anna Kinberg Batra, blivande ordförande Soltech Energy
Mattias Goldmann, Chief Sustainability Officer Sweco
Anna Strömwall, Swedavia flygplatsdirektör Landvetter

EU och framtiden: Hur går vi vidare tillsammans efter coronakrisen?
Anordnas av EU-kommissionen i Sverige
KONTAKT: madeleine.jakobsson@ext.ec.europa.eu

Coronapandemin och den ekonomiska krisen har orsakat spänningar mellan medlemsländerna. Vissa kräver ett fördjupat samarbete för att hantera de nya utmaningarna och andra en lösare sammanslutning. Hur kommer medlemsstaternas samarbete att förändras post-corona?

Medverkande:
Ylva Johansson, EU-kommissionär
Ingvar Carlsson, tidigare statsminister
Gunnar Hökmark, ordförande Frivärld & tidigare Europaparlamentariker
Moderator: Johan Wullt, presschef EU-kommissionens representation

(återsändning)

Länk till sändningen
15:30

Vad har Corona-pandemin lärt oss om äldres behov?

Äldre har fått ställa om livet mer än andra under Corona-pandemin. Smittspridning på äldreboenden har fått stor uppmärksamhet med krav på utveckling. Samtidigt har många upplevt social isolering och begränsad frihet. Vad behöver vi göra framåt för att bättre tillgodose äldres behov och förstärka skyddet för de äldre?
KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Coronapandemin har påverkat samhället på alla nivåer. Men äldre har på många sätt fått ställa om livet mer än andra. Den svåra situation som har uppstått med virussmitta på flera av landets äldreboende har fått stor uppmärksamhet och behöver leda till utveckling på flera nivåer för att undvika samma problem nästa gång en pandemi slår till. Samtidigt har många äldre som inte behöver vård eller hemtjänst upplevt social distansering och begränsningar av sin frihet.

Vad har vi lärt av den gångna våren? Och vad behöver vi gemensamt göra för att bättre tillgodose äldres behov av trygghet, frihet och vård framöver?

Medverkande:
Erik Slottner, äldre- och trygghetsborgarråd Stockholms stad
Margareta Pålsson, ordförande Moderata seniorer
Martin Tivéus, vd Attendo

16:00

Samtalspanel och kommentarer om dagen

Våren 2020 har inte varit lik någon annan, både för samhällslivet, medborgarna och politiken. Flera av perspektiven har varit del i programmet under Framtidsarenans första dag. KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Framtidsarenan avslutar sin första dag tisdagen 16 juni med att låta tre namnkunniga journalister reflektera över både dagens seminarier och våren 2020 i skuggan av Corona-pandemin. Vad har varit framträdande? Och vad kan vi vänta oss i höst? Carolin Dahlman, politisk redaktör Kristianstadsbladet, Jörgen Huitfeldt, chefredaktör Tidskriften Kvartal och Helle Klein, chefredaktör Dagens Arbete

08:45

Nu öppnar vi dag 2 på Framtidsarenan

Anordnas av Framtidsarenan
Länk till sändningen

Medverkande:
Therese Treutiger, vice VD Microsoft AB
Jenny Åström, VD Hill+Knowlton Strategies
Adam Lundberg, Co-founder Rodolfo Agency

09:00

Agenda 2030: Vad händer med de sociala hållbarhetsmålen efter Corona-pandemin?

Corona-pandemin har påverkat ekonomi och varukedjor inom nästan alla marknader och länder. Vad händer med de högt ställda målen för social hållbarhet i detta pressade läge? Tar arbetet flera steg tillbaka eller ger det oss möjligheter?
KONTAKT: info@framtidsarenan.se

Länk till sändningen

Corona-pandemin har påverkat ekonomi globalt och i många länder slår det hårt mot lokal produktion, framförallt den som är beroende av en fungerande export. Även varu- och produktionskedjor inom nästan alla marknader har brustit eller fungerar sämre. Vad händer med de högt ställda målen för social hållbarhet under och efter en pandemi som denna? Riskerar vi att målen blir allt svårare att nå när arbetet tar flera steg tillbaka eller ger denna erfarenhet oss möjligheter att skärpa arbetet när vi ser effekterna under våren 2020?

Medverkande:
Ola Höiden, tf generalsekreterare Fairtrade
Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef Coop, ordförande NMC (nätverket för hållbart näringsliv)
Sofia Svahn, kommunikationschef Löfbergs

Framtidens undervisning
Anordnas av Hanaholmen
Coronaepidemin har medfört ett digitalt skutt för undervisningen. Vad lärde vi oss och vilka verksamhetsmodeller blir bestående? Hanaholmen och Nätverket Svenska nu arrangerar ett webbinarium för att hitta svar på hur framtidens undervisning ser ut.
KONTAKT: mikael.hiltunen@hanaholmen.fi

Coronaepidemin har medfört ett digitalt skutt för undervisningen. Vad lärde vi oss och vilka verksamhetsmodeller blir bestående? Hanaholmen och Nätverket Svenska nu arrangerar ett webbinarium för att hitta svar på hur framtidens undervisning ser ut.
PROGRAM
Öppning, VD Gunvor Kronman, Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland
Digital pedagogik, Verksamhetschef Ida Karlberg Gidlund, Teach for Sweden
Svenskundervisning på distans i Sverige och Finland
• Svensklärare Jenny Edvardsson, Wendesgymnasiet i Kristianstad
• Svensklärare Katja Kurki, Hyvinkään yhteiskoulun lukio
Hur upplevde föräldrarna distansundervisningen?, Verksamhetsledare Micaela Romantschuk, Förbundet Hem och Skola i Finland

(återsändning)

Länk till sändningen
Olika barn kodar bäst - Hur omprogrammerar vi framtiden? Del 1.
Arrangör: Kodcentrum
De senaste branschrapporterna från IT/tech belyser en situation vi inte vill se i framtiden. Hur omprogrammerar vi samhället så att våra barn inte ska uppleva samma typ av diskriminering på arbetsmarknaden. Det krävs förändring på riktigt!
KONTAKT: sanna@kodcentrum.se

Kodcentrum arbetar för att alla barn ska få möjligheten att upptäcka programmering och digitalt skapande oavsett förutsättningar och i år har två branschrapporter släppts som tydligt visar att vårt arbete är viktigare än någonsin.

Rapporter som Tech lever grabbmyten och Röster från kvinnor och icke-binära inom IT belyser hur situationen inom IT/ tech ser ut idag. Hur kan vi arbeta framåt och väcka intresset från en tidig ålder så att vårt digitala samhälle blir en självklarhet för alla. Det här är inte den verklighet vi vill att våra barn ska möta på arbetsmarknaden – tillsammans kan vi omprogrammera vårt samhälle. Vill du vara med och skapa en förändring? Häng med oss!

Medverkande:
Binette Seck, ansvarig för CSR Academy
Farhia Mohamed Muse, utvecklare på Pensionsmyndigheten och Kodcentrum volontär
Amer Mohammed, CDO på Coop och styrelseledamot för Kodcentrum
Beatrice Silow, kommunikations & kulturchef på Sigma IT Consulting
Moderator: Inger Tegelstöm, ordförande Kodcentrum

Länk till sändningen
09:30

Vilket land kommer Sverige att vara efter Coronapandemin?

Coronapandemin har skakat om Sverige i en rad grundläggande avseenden. Vilka blir de långsiktiga effekterna av Coronakrisen?

Kontakt: Info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Den modell och de ramar som har gällt för svenska politiska huvudinriktningen formades i samband med 90-talskrisen. Kommer konsekvenserna av Coronapandemin att bli ett nytt vägskäl som får varaktig betydelse för svensk politik? Vilka aktörer och röster kommer att höras vid vägskälet och vilka möjligheter finns att styra utvecklingen

Demoskop presenterar data från sina mätningar av hur allmänheten förändrat sin syn i viktiga politiska frågor under coronapandemin.

Medverkande:
Karin Nelsson, VD Demoskop
Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR
Stefan Fölster, chef för tankesmedjan Better Future Economics och tidigare chefsekonom Svenskt Näringsliv.

Kontakt: karin.nelsson@demoskop.se

Framtidens forskningspolitik – Vill Januaripartierna se en högskolereform?
Anordnas av Sveriges förenade studentkårer (SFS)
Forskningspropositionen lägger grunden för inriktningen i vår forskning och utbildning många år framöver. En ny proposition läggs vart fjärde år och i höst är det dags igen. Hur kommer svensk forskningspolitik se ut de kommande åren?
KONTAKT: simon.edstrom@sfs.se
Tid: 09:30-10:30

Vad blir det av Styr och resursutredningen? Vilken roll har studenterna i forskningspolitiken? Sveriges förenade studentkårer bjuder in representanter från Januaripartierna för diskussioner om framtidens forskningspolitik.

SFS är en medlemsburen organisation som samlar landets studentkårer och representerar 340 000 studenter i Sverige. Evenemanget kommer livestreamas på vår Facebooksida.

Medverkande:
Johannes Hylander - New Republic (moderator)
Gunilla Svantorp - Ordförande utbildningsutskottet, Socialdemokraterna
Maria Nilsson - Ansvarig för högre utbildning och forskningsfrågor, Liberalerna
Mats Berglund - Talesperson för högre utbildning och forskning, Miljöpartiet
Fredrik Christensson - Utbildningspolitisk talesperson, Centerpartiet

Länk till sändningen
10:00

Fyra ledarskribenter summerar våren 2020 på Framtidsarenan

KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Fyra ledarskribenter summerar den inrikespolitiska debatten våren 2020 och siar om höstens debattklimat.

Efter diskussionen ger retorikexperten Elinor Falkman sin analys av det som framkommit.

Medverkande:
Anders Lindberg, Aftonbladet
Susanne Nyström, Dagens Nyheter
Heidi Avellan, Sydsvenskan
Olof Jonmyren, Södermanlands Nyheter

Elinor Falkman, retorikexpert

Sänk rösträttsåldern och lämna över makt till unga!

Anordnas av Youth 2030 Movement, Rädda Barnens Ungdomsförbund
I år blev Barnkonventionen svensk lag, men det finns mycket kvar att göra för att se till att barn på riktigt får makt och inflytande. Ett viktigt första steg är att sänka rösträttsåldern till 16 år.
KONTAKT: frank@youth2030.se

I år blev Barnkonventionen svensk lag, men det finns mycket kvar att göra. För att unga på riktigt ska få tillgång till makt och inflytande behöver vuxna lämna ifrån sig makt. Det behövs förbättring på flera nivåer i samhället, och ett brett, sektorsöverskridande arbete för förändring. Ett viktigt första steg är att sänka rösträttsåldern till 16 år. Under detta samtal får du lära dig om åldersmaktsordningen, vikten av samverkan, och hur en sänkt rösträttsålder kommer förändra samhället och politiken. Vendela Carlfjord, förbundsordförande för Rädda Barnens Ungdomsförbund, berättar om åldersmaktsordningen och hur ålder och makt hänger ihop. Frank Berglund, ungdomspolitiskt sakkunnig på Youth 2030 Movement, berättar om hur ett samskapande arbete för ungt inflytande kan se ut.

Länk till sändningen
Plötslig likviditetskris och oro - så agerade småföretagare under coronakrisens första månader
Lendo, UC och Företagarna delar under detta webbinarium insikter hur småföretagare har agerat sedan coronakrisen slog hårt mot Sverige
KONTAKT: johanna.bjornback@lendo.se

Amir Omed från Lendo inleder med att dela insikter om hur krisen gjorde sig synlig på lånemarknaden. Han djupdyker i statistik kring likviditetslån och hur långivare och småföretagare reagerade på den plötsliga krisen. Siri Hane från Enento Group, där Allabolag, UC och Proff ingår på den svenska marknaden, delar därefter insikter om hur småföretagares ekonomiska situation förändrades under krisen samt vilka de tidiga indikationerna var på att krisen slog mot Sveriges småföretagare. Företagarnas vd Günther Mårder avslutar webbinariet med att summera tusentals medlemmars upplevelse av krisen och hur småföretagare ser på framtidens utmaningar.

Länk till sändningen
11:00

Ungdomspolitisk debatt

KONTAKT: info@framtidsarenan.se
Länk till sändningen

Unga har under våren sett hur skolan som är en stor del av deras vardag har fått göra stora anpassningar. Men hur har unga upplevt våren 2020, och hur ser deras tankar om framtiden ut? De politiska ungdomsförbunden diskuterar kring hur unga i Sverige har påverkats under Corona-krisen. Vad har hänt med skolan på gott och ont, hur tror de att en vikande ekonomi kan påverka ungas livschanser framöver. Och kommer klimatsatsningarna att få stå tillbaka när det finns mindre pengar att satsa när hålen i samhällsekonomin ska täppas till?

Medverkande:
Aida Badeli, språkrör Grön Ungdom
Ida Alterå, ordförande Centerpartiets Ungdomsförbund
Joanna Lewerentz, förste vice ordförande MUF Stockholm
Henrik Malmrot, ordförande Ung Vänster

Expertkommentar:
Retorikexpert Elinor Falkman kommenterar debatten

Coronapandemi och EU:s återhämtningsplan: Vad betyder det för EU:s klimatpolitik?
Anordnas av EU-kommissionen i Sverige
KONTAKT: madeleine.jakobsson@ext.ec.europa.eu

EU har förbundit sig att bli klimatneutralt till 2050 och vägen dit ska vara konkurrenskraftig, grön och inkluderande, enligt den ”Gröna Giv” som EU-kommissionen har lanserat. Nu när vi ska storsatsa oss ur den ekonomiska krisen som Coronapandemin har orsakat - hur grön blir då återhämtningen? Kommer EU:s ambitionsnivå att hålla?

Medverkande:
Eva Svedling, statssekreterare
Johan Kuylenstierna, vice ordförande för Klimatpolitiska Rådet
Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU kommissionen i Sverige
Moderator: Annika Wäppling Korzinek, ställföreträdande chef för EU-kommissionens representation

(återsändning)

Länk till sändningen
Snack med Sjöstedt – Järvaspecial
Anordnas av Vänsterpartiet
Varför har området runt Järva drabbats så hårt av Covid19?
KONTAKT: asa.mattsson@riksdagen.se

Varför har området runt Järva drabbats så hårt av Covid19? I en specialedition av sin talkshow "Snack med Sjöstedt" diskuterar Jonas Sjöstedt med Järvaveckans grundare Ahmed Abdirahman, skribenten och samhällsdebattören Bilan Osman och Dilan Aksoy, regional samordnare på Rädda barnen, om vad pandemin avslöjar om det svenska samhället. Vad borde gjorts annorlunda och vad kan vi lära oss av pandemin när det gäller segregation och integration. Jonas Sjöstedt och hans gäster pratar även om de demonstrationer som hållits i USA Sverige och många andra länder efter mordet på George Floyd.

(återsändning)

Länk till sändningen
12:00

AVSLUTNING FRAMTIDSARENAN

Avslutningspanel: Vad händer nu? Hur går vi vidare?
Länk till sändningen

Avslutningsdiskussion:
Mia Stuhre, Projektledare Almedalsveckan
Filip Adamo, Projektledare Järvaveckan

Wrap up med de tre initiativtagarna:
Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige
Jenny Åström, vd Hill+Knowlton Strategies
Adam Lundberg, co-founder Rodolfo Agency

12:30
Kontorsyoga med Ottilia Bergström

Under Framtidsarenan bidrar Ottilia Bergström med 15-minuters yogasession om dagen med fokus på att mjuka upp axlar och nacke. Du kan utföra alla övningarna precis där du sitter och ingen tidigare yogaerfarenhet krävs. Övningarna görs för att ge dig energi och ett skarpare fokus. Sessionerna går även att se on-demand eller via Framtidsarenans program. Följ gärna Ottilia på Instagram @ottilia.bergstrom för mer information.

Länk till sändningen
13:00
Coronakrisens påverkan på cancervården i våra länder
Anordnas av Hanaholmen
Trots pågående coronakris har cancervården stått stark i Sverige visar en kartläggning som Cancerfonden har gjort. Men samtidigt byggs vårdskulden upp.
KONTAKT: tina.raiha@hanaholmen.fi

obs! Förhandsanmälan senast en timme innan sändning krävs. Anmälan via Hanaholmens webbplats https://www.hanaholmen.fi/sv/event/coronakrisens-paverkan-pa-cancervarden-i-vara-lander/
Trots pågående coronakris har cancervården stått stark i Sverige visar en kartläggning som Cancerfonden har gjort. Men samtidigt byggs vårdskulden upp och det finns stor risk att många nya cancerfall inte upptäcks i tid på grund av nuvarande situation i vården.

Cancerorganisationerna i Finland har uppmärksammat att coronapandemin har påverkat deltagandet i screening. Screeningen av en del cancertyper har minskat märkbart i en del kommuner. De finländska cancerorganisationerna har också påtalat behoven av cancersjuka för regeringen i beredningen av undantagsåtgärder inom hälsovård och utbildning.
Vilka konsekvenser har coronakrisen för cancervården? Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden i Sverige och Sakari Karjalainen, generalsekreterare för Cancerorganisationerna i Finland medverkar

Länk till sändningen
Influencer Marketing under en pågående pandemi på Framtidsarenan

Anordnas av Hill+Knowlton Strategies, Framtidsarenan och Fundler
Under de senaste åren har Influencer marketing varit en viktig och vanlig del i kommunikations- och marknadsföringsstrategier hos både företag, myndigheter och organisationer. Covid-19 påverkade och förändrade världen på ett oöverskådligt antal plan. Även marknadsföring och kommunikation påverkas av pandemin, och branschen har snabbt behövt ställa om till det nya normala.
KONTAKT: info@framtidsarenan.se

Under seminariet kommer vi att prata om just influencer marketing, hur branschen påverkas av COVID-19 pandemin och vad man tror om branschens framtid. Representanter från både beställar, mediehus, byrå och influencersidan diskuterar nuläget och spanar mot framtiden i seminariet ”Influencer Marketing under en pågående pandemi” på Framtidsarenan.

Medverkande:
Ida Antebro, Head of Influencer Marketing - Aller Media
Cassandra Brunstedt, Head of Content & PR – Indiska
Annika Javestad, CMO – Fundler
Sofia Ståhl, programledare & influencer @pt-fia

Länk till sändningen
Olika barn kodar bäst - Bli en kodhjälte Del 2
Arrangör: Kodcentrum
För att följa upp paneldebatten "Olika barn kodar bäst - Hur omprogrammerar vi framtiden?" ger vi konkreta tips på hur företag och enskilda individer kan vara med och påverka framtidens techbransch genom att vara förebilder.
KONTAKT: sanna@kodcentrum.se

Kodcentrum arbetar för att alla barn ska få möjligheten att upptäcka programmering och digitalt skapande oavsett förutsättningar och i år har två branschrapporter släppts som tydligt visar att vårt arbete är viktigare än någonsin.

Vi berättar hur du kan vara med och engagera dig för en mer hållbar och innovativ techbransch. Tillsammans kan vi skapa förändring så att våra barn inte behöver möta den verklighet som beskrivs i rapporterna Tech lever grabbmyten och Röster från kvinnor och icke-binära inom IT.

Medverkande:
Disa Jernudd, Kodcentrum
Johan Snider, utvecklare på Ericsson och volontär på Kodcentrum
Joke Palmkvist, affärsområdeschef skola och högre utbildning på Microsoft
Lina Frejdbark, platschef partnerskap Örebro kommun

Länk till sändningen
Gör kaos till din bästa tillgång
Anordnas av .tobegin
Våra finaste invanda mönster kan, i motstånd, bli våra värsta fiender. Att fokusera på otillräcklighet är att fokusera på problemet. Du lär dig istället att orientera mot möjligheter.
KONTAKT: charlotta@tobegin.se

Våra finaste invanda mönster kan, i motstånd, bli våra värsta fiender. Att fokusera på otillräcklighet är att fokusera på problemet. Du lär dig istället att orientera mot möjligheter. Arrangemanget ger dig kunskap om: – vanor och tankemönster som styr ditt liv – det aktiva valet – flip it som modell – att sluta, börja och fortsätta med en vana.

Länk till sändningen
14:00
HUR TILLVARATAR VI DEN MÄNSKLIGA POTENTIALEN MED DATA? Och vems ansvar är det egentligen att jag kan vara mitt bästa jag?
ANORDNAS AV LINKURA AB
NY TYP AV DATA OCH DIGITALISERING SKAPAR BÅDE HOT OCH MÖJLIGHETER FÖR VÅRT VÄLBEFINNANDE. HUR KAN VI ANVÄNDA DATA FÖR ATT SKAPA STARKA MÄNNISKOR? OCH VEMS ANSVAR ÄR DET EGENTLIGEN ATT DET BLIR EFFEKT? DITT? SAMHÄLLETS? VÅRDENS? ...ELLER CHEFENS?
KONTAKT: BOEL@LINKURA.SE

Ett samtal om framtiden utifrån dagens utmaningar och behov kring psykisk hälsa och välbefinnande, genom digitala lösningar som skapar en hållbar förändring.

Medverkande:
Niklas Huss - Grundare Mindshift, ex Innovationschef Länsförsäkringar
Ulrika Andersson - People Partner, Telia Company AB
Anders Tjernvik - Forskningsansvarig expert inom stress och biodata, Linkura AB

Moderator:
Boel Sjöstrand, VD Linkura

Länk till sändningen
Hur kan vi åstadkomma en gemensam nordisk beredskapsstrategi?
Anordnas av Hanaholmen
Nordiska rådet behandlade så sent som i höstas ett initiativ med flera förslag på områden där samarbetet inom samhällssäkerhet kunde stärkas inom Norden. Har coronakrisen visat att ett samarbete är befogat?
KONTAKT: tina.raiha@hanaholmen.fi

Samtal mellan riksdagsledamöterna Hans Wallmark och Erkki Tuomioja. Coronapandemin har konkret visat att alla de nordiska länderna alla haft brister i sin samhälleliga beredskap. Istället för att aktivt samarbeta har man gått in för lokala lösningar i det mest akuta skedet av krisen. Nordiska rådet har så sent som i höstas behandlat ett initiativ med flera förslag på områden där samarbetet inom samhällssäkerhet kunde fördjupas, bl.a. genom gemensamma nordiska övningar och kurser i krisberedskap och stärkt samarbete om cybersäkerhet. I dag ligger utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik utanför Nordiska ministerrådets mandat. Detsamma gäller samarbete kring beredskap, stora olyckor och kriser. Bland medborgarna i Norden finns ändå ett stort stöd för samarbete försvars- och säkerhetspolitik. Är tiden nu mogen för en gemensam nordisk beredskapsstrategi?

(återsändning)

Länk till sändningen
15:00
Förutsättningar för en hållbar omstart av flyget
Anordnas av IATA och SAS
Ett webinarium om återstarten av flyget och dess påverkan på samhället i skuggan av en pandemi.
KONTAKT: mattssonc@iata.org

När covid19-pandemin slog till förändrades allt. Länder stängde sina gränser och människor stannade hemma. Resandet upphörde. Det slog hårt mot flyget och hela ekonomin. En hållbar och säker omstart av flyget är viktigt för hela samhället. Den svenska flygbranschen har höga hållbarhetsambitioner, men vilka förutsättningar finns i denna kris? Vad krävs av stat och näringsliv för en hållbar omstart av flyget? Hur påverkas ekonomin? Och hur kan resandet ske säkert i skuggan av en pandemi?

Medverkande:
Rikard Steinholtz, Head of Public Affairs and Infrastructure Sweden, SAS – Scandinavian Airlines
Staffan Ingvarsson, VD, Stockholm Business Region
Catrin Mattsson, Area Manager Nordic & Baltic, IATA,
Denis Begic, Riksdagsledamot (S)
Lars Thomsson, Riksdagsledamot (C)

Länk till sändningen
Få framsteg i Brexit-förhandlingarna – vad händer nu?

Anordnas av EU-kommissionen i Sverige
KONTAKT: madeleine.jakobsson@ext.ec.europa.eu

I skuggan av coronapandemin fortgår förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU. Förhandlingarna går dock trögt - även om det bara återstår sex månader till det brittiska utträdet. Vilka är de svåraste frågorna och vad händer om man inte blir klar i tid? Kommer Storbritannien fortsatt att avstå från en förlängning av förhandlingstiden?

Medverkande:
Martin Åström, EU UK Task Force
James Savage, ansvarig utgivare för ”the Local”
Moderator: Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation

(återsändning)

Länk till sändningen
Corona - a crisis exploited by populists
Anordnas av RFSU
Listen to activists from Georgia, Malta and Hungary speak about the effect of covid-19 on sexual and reproductive health and rights.
KONTAKT: ulrika.westerlund@rfsu.se

The coronavirus has caused a political chain reaction across Europe. In the last few months we have seen a number of worrying incidents of politicians exploiting the situation to clamp down on already restrictive legislation on abortion, LGBT rights and sex education. One example is the law recently passed in Hungary that makes it impossible to change one’s legal gender.

RFSU has brought together activists from Georgia, Malta and Hungary to comment on the situation on the ground, along with an expert from RFSU who will provide an international overview. This seminar has been arranged as part of Framtidsarenan (framtidsarenan.se).

On the panel:
Eka Tsereteli, Women's initiatives Supporting Group, WISG, Georgia
Liza Caruana-Finkel, Voice for Choice, Malta
Tina Orbán, Transvanilla and Transgender Europe, Hungary
Sara Österlund, RFSU
Moderator: Ulrika Westerlund, RFSU

The webinar will be livestreamed in this Facebook event and will remain accessible afterwards.

Länk till sändningen
16:00
HONline Talks x All Of Us & Framtidsarenan
Anordnas av HONline, All Of Us och Framtidsarenan
Ethnic diversity in the communications industry – how do we go from insight to action?
Kontakt: tove.gross@hkstrategies.com

What we see in commercials help shape our perception of what’s normal and accepted. That’s why ethnic diversity in communication is so important. Considering this has been a hot topic in the advertising industry for the past few years, one would imagine we’re making progress. But a recent survey shows we’ve basically been treading water for the past 10 years.

It’s time to make a change. And if we really want to make progress this time, we need to start with representation within the industry. Looking at agencies, marketing departments, panels, schools and jury groups, we’ve got a long way to go. On the bright side, more and more creative companies are starting to realize that representation is not about charity. Diverse teams come up with better insights, better creative and, ultimately, better communication.

Participants:
Nicole Kavander, Canan Yasar and Roshanak Fatahian, founders of All of Us
Sofia Kacim, Co-founder HER & Head of global expansion HON
Moderated by Jenny Åström, CEO at Hill+Knowlton Strategies Sweden and co-founder of the initiative Framtidsarenan

Meeting ID: 850 4984 6702
Password: allofus

Länk till sändningen
Demokratiseringen av AI - vad är möjligt idag?
Anordnas av Active Solution
Idag finns helt andra möjligheter för organisationer och företag att dra nytta av AI-tjänster än för bara fem-sex år sedan. Välkommen till en inspirerande föreläsning som med många praktiska exempel visar var vi står någonstans inom AI-området idag.
KONTAKT: robert.folkesson@activesolution.se

Utveckling inom AI och Machine Learning har gått i en rasande takt och möjliggör att organisationer enkelt kan uttnyttja tjänster idag som skulle krävt ett helt forskningsteam för bara några år sedan.
Robert Folkesson, CTO på Active Solution, går igenom vad begreppen kring AI betyder och visar med många praktiska fartfyllda demonstrationer vad som är inom räckhåll för alla idag.
Det här är ett webbinarium för dig som vill få grepp om grunderna kring begreppsvärlden inom AI-området samt en inspirerande ögonöppnare kring möjligheterna som dessa tjänster kan ge.

Länk till sändningen